ЈКП „Чистоћа“ представило нова возила

cistoca8

     Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић данас су у кругу „Чистоће“ обишли нова возила у возном парку нашег предузећа. – ЈКП „Чистоћа“ је набавила осам нових камиона аутосмећара – од тога један подизач, два камиона за пражњење подземних и пет за надземне контејнере, три чистилице и једну комбиновану радну машину. У наредном периоду ће бити набављена још два мања аутосмећара, такозвано ИЦБ возило и још једна комбинована радна машина – најавио је директор „Чистоће“ Владимир Зеленовић.

Према Зеленовићевим речима, возила и уређаји имају најсавременију технологију одношења смећа и на овај начин ће се продуктивност ЈКП „Чистоћа“ подићи на знатно виши ниво. То ће допринети и ефикаснијем одржавању хигијене у Новом Саду и приградским насељима. Тренд обнављања возног парка ћемо наставити и у наредним годинама, као и ширење мреже подземних контејнера којих ће на улицама Новог Сада бити следеће године на више од 50 нових локација – додао је директор „Чистоће“.

Градоначелник Новог Сада нагласио је да ће градска власт наставити да пружа пуну подршку ЈКП „Чистоћа“ у сваком погледу. – Наш град се шири и све је већи обим посла на одржавању јавне хигијене. ЈКП „Чистоћа“ је од 2012. године на овамо напредовала и далеко успешније ради и послује. Пројекат примарне сепарације који је почео 1. новембра је такође изузетна и похвална ствар и очекујем да ће наши суграђани то прихватити. Апелујем овом приликом на све Новосађане да савесно одлажу смеће и да помогну ЈКП „Чистоћа“ да чува наш град уредним и чистим, како и доликује будућој Европској престоници културе – закључио је Вучевић. Он је додао и да је Град Нови Сад, у сарадњи са републичким и покрајинским властима, почео израду претходне студије изводљивости за регионални центар за управљање отпадом у Новом Саду, као будуће трајно решење за одлагање отпада.

Осим поменутих возила, новина на новосадским улицама биће убудуће и електрични вакуум сакупљачи, а биће набављено пет таквих уређаја. Отварање понуда за ту јавну набавку очекује се половином децембра.

cistoca5

cistoca6