“Чистоћа” у патроли са “шапицама”

Најмлађи Новосађани, из Предшколске установе “Вера, љубав, нада” били су гости ЈКП “Чистоћа” и заједно са нашим радницима учествовали су у чишћењу центра града.

Малишани су овом приликом, у оквиру акције „У патроли са шапицама”, која је урађена по узору на популарни цртани филм “Патролне шапе”, на Булевару Михајла Пупина, недалеко од Дунавског парка, посматрали како наши радници одржавају хигијену у граду, коју механизацију користе и како изгледа њихов радни дан.

Овом приликом, разговарали смо са децом и о томе шта је рециклажа, зашто је важно одвајати отпад, како би од малих ногу размишљали о томе и стицали добре навике.

Запослени ЈКП „Чистоћа” приказали су најмлађима машине и алате које користе у свом раду, попут камиона за сепарацију отпада и пражњење подземних контејнера, „усисивача” за лишће и отпад и другу опрему, а објаснили су им где завршава смеће које сваког дана сакупе.

Акцију „У патроли са шапицама” организовала је ПУ Дечја кућа „Вера, љубав, нада” у сарадњи с Удружењем грађана „Дунавска соната”, а пре дружења с радницима ЈКП „Чистоћа”, најмлађи су пре неколико седмица са запосленима „Градског зеленила” обилазили Дунавски парк.

У наставку је и видео прилог на ову тему, који је урадила екипа портала “НС Уживо”: