Чистоћа спремно дочекала снег

Радници и механизација Зимске службе ЈКП “Чистоћа” од ноћас су на улицама и спремно су дочекали прве снежне падавине у Новом Саду.

За дежурство у Зимској служби смо ангажовали 147 радника и 20 возила у три смене, да би улице у граду биле проходне за пешаке. У рад Зимске службе ЈКП “Чистоћа” укључена је и механизација састављена од комбинованих радних возила, трактора и великих отворених камиона. Екипе “Чистоће” раде у центру Града Новог Сада, на прилазима пешачким прелазима и на формирању пешачких стаза у улицама које су обухваћене програмом нашег рада. Све површине које третира Зимска служба ЈКП “Чистоћа” су проходне.

У возном парку су од ове године два нова возила – једно мултифункционално возило са расипачем и даском и мали бацач снега, које ће ове зиме уклањати снежнe падавинe без прекида на пешачким прилазима и прелазима, са тротоара код стајалишта аутобуса и пешачких стаза, радити на рашчишћавању центра Града Новог Сада и на формирању пешачких стаза у улицама које су обухваћене програмом нашег рада.

Со за чишћење улица распоређена је по спремиштима на главним раскрсницама у граду која се редовно допуњују.

Зимска служба ЈКП “Чистоћа” је спремна и за обилније падавине. У зависности од временских прилика, организоваће се дежурства, што значи да ће наше екипе константно бити на терену и у приправности. Временске прилике тренутно не утичу на редован програм одржавања јавне хигијене у Новом Саду и приградским насељима, као ни на одношење смећа.

Зимска служба ЈКП “Чистоћа” је у сталној координацији са осталим зимским службама новосадских јавно-комуналних предузећа.

Савет за наше суграђане је да не проводе превише времена напољу без преке потребе и да користе искључиво очишћене пешачке прелазе и у случају већих падавина – само формиране пешачке стазе.