У новембру сакупљено 180 тона амбалажног отпада

Грађани ширег центра Новог Сада, чија су домаћинства укључена у пројекат примарне сепарације, током новембра су одвојили више од 180 тона корисног отпада који је одвежен на Градску депонију на даљу сепарацију и рециклажу.dsc_0175Количина ПЕТ амбалаже, картона и папира, алуминијумског отпада, пластике и стакла која се у домаћинствима одваја и одлаже у подземне контејнере обележене плавим налепницама за „амбалажни отпад“ из дана у дан се повећава, што јасно показује да су наши суграђани одлично прихватили овај пројекат.

Осим што је на тај начин драстично повећана количина рециклабилног отпада, његова искористивост је већ у првих месец дана од почетка пројекта дуплирана јер је квалитет материјала који се достављају на Градску депонију такође повећан.

Осим грађана, примарну сепарацију подржава и Град Нови Сад, али и бројна предузећа и институције. Подршку је дала и компанија Телеком Србија, која је двоје младих дизајнера који су без накнаде припремили графичка решења за кампању промоције пројекта, даровала вредним поклонима.

kamion-za-ambalazni-otpadЈКП „Чистоћа“ наставља са пројектом примарне сепарације, како редовним одношењем амбалажног отпада возилима која су посебно одређена само за тај посао, тако и кроз едукацију грађана, у првом реду ученика новосадских основних школа, за које ће у наредном периоду бити организоване радионице на тему раздвајања отпада, рециклаже и заштите животне средине.

Нека нам пређе у навику!