Уклоњене депоније које се изнова стварају

Радници и механизација Службе за сакупљање и транспорт отпада ЈКП „Чистоћа“ током протекле недеље су били ангажовани на уклањању неких од већих депонија које се изнова појављују у одређеним деловима града.

– Постоје депоније које се упорно појављују на истим локацијама упркос томе што се оне чисте и уређују, као и бројним апелима да се смеће одлаже савесно и одговорно. Наше предузеће ради у континуитету на тим просторима, али само чишћење није довољно. Овог пута користим прилику да изнова апелујем како на грађане, тако и на правна лица, да крупни и кабасти отпад и грађевински шут односе на Градску депонију и да престану са праксом одлагања смећа по граду и креирања дивљих депонија од којих су поједине и од по неколико стотина кубика – поручио је директор „Чистоће“ Владимир Зеленовић.

Током протеклих 7 дана уклоњене су депоније у Улици Војводе Книћанина, Симе Матавуља и на Камењару. У наредном периоду ће се радити и остале сличне локације, а подсећамо и на чињеницу да ЈКП „Чистоћа“ у три смене свакодневно уклања мале дивље депоније са неколико десетина локација широм града и приградских насеља.