Све је спремно за други дан Егзита: Кеј очишћен, чепови сакупљени

Као и сваке године, ЈКП „Чистоћа“ свакодневно појачано води рачуна о чишћењу Петроварадинске тврђаве, Подграђа, Кеја и центра Новог Сада током трајања фестивала „Егзит“.

Наше екипе данас су биле на свим локацијама од раних јутарњих часова и побринуле се да простор на ком се одржава фестивал, као и места на којима се окупља највећи број младих људи који гравитирају ка фестивалу буду уређени.

На Кеју жртава рације данас је организована и акција сакупљања пластичних чепова, у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“, која ће бити организована поново и у понедељак, по завршетку „Егзита“. Осим чепова, који су сакупљени у тој акцији, ЈКП „Чистоћа“ селектује и сав остали амбалажни отпад. Сво рециклабилно смеће приспело са фестивалског простора се односи на даљу сепарацију на Градској депонији.

Ту се подразумевају лименке, картон, ПЕТ амбалажа, пластика и сав други отпад који може да се рециклира. Уз одржавање Петроварадинске тврђаве, наш приоритет је заштита животне средине и на овај начин то показујемо.

Хигијена у целом граду, током трајања Фестивала „Егзит“ је у сваком моменту на високом нивоу. Појачан рад током ове манифестације не утиче на редован програм одржавања јавне хигијене и одношења смећа.