Рециклажа се учи од малих ногу

Представници ЈКП “Чистоћа” гостовали су у вртићу “Калимеро” у Новом Саду, где смо, у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине, промовисали примарну сепарацију и рециклажу отпада.

Ово гостовање било је организовано у склопу снимања едукативне емисије “Хајде са мном у обданиште”.

snimanje-kalimero– Учили смо малишане о сакупљању и селекцији отпада, како се то правилно ради, зашто је важно, како се отпад рециклира и како на тај начин чувамо своју животну средину. Деци је дружење уз игру било забавно и научили су много тога новог – нагласила је Данијела Јанков, шефица Службе јавне хигијене, и портпарол ЈКП “Чистоћа”.

Директор ЈКП “Чистоћа” Владимир Зеленовић истакао је значај континуиране едукације најмлађих Новосађана. – Увек се трудимо да што више приђемо деци у вртићима и основним школама и едукујемо их на време о значају раздвајања отпада и рециклаже. То је најучинковитије и најбољи је начин за будући успех овог процеса – навео је Зеленовић.

Емисија “Хајде са мном у обданиште”, на тему рециклаже и примарне сепарације, биће емитована у суботу, 5. маја, у 8.05 часова на првом програму Радио-телевизије Војводине. Реприза је у недељу, 6. маја, од 13.40 часова.