Велика акција прања контејнера у Новом Саду

Јавно комунално предузеће “Чистоћа” почело је данас акцију прања контејнерских места и надземних контејнера у Новом Саду. Како је истакао директор ЈКП “Чистоћа” Владимир Зеленовић, реч је о акцији која ће се наставити и у наредном периоду.

– Данас смо радили на Лиману, целом дужином Булевара Цара Лазара, током поподнева ћемо радити и друге делове Лимана и делове Детелинаре. Циљ је да се у једној обимнијој акцији наредних дана прође кроз цео град и да се оперу и уреде контејнерска места. Лето, које пословично носи и непријатније мирисе у околини контејнера и лакше кварљиво смеће, полако се ближи крају, па ово сматрамо једном врстом редовног генералног спремања – навео је Зеленовић, подсећајући да се контејнерска места у граду свакако редовно уређују.

Уз промену дотрајалих надземних контејнера, ова акција ће допринети далеко лепшем и хигијенски прихватљивијем изгледу контејнерских места. Позивамо суграђане да нам помогну у напорима и своје кућно смеће одлажу на примерен начин у посуде које су за то прописане.