АПЕЛ СУГРАЂАНИМА: Одложите крупни отпад на Градску депонију

На Градској депонији у Новом Саду постављени су велики контејнери, у које наши суграђани могу бесплатно да одложе крупни и кабасти отпад 24 сата дневно, потпуно бесплатно.

Будући да нам свакодневно стижу притужбе из готово свих делова града, о непрописном одлагању кабастог и крупног отпада, пре свега грађевинског шута и намештаја, апелујемо на наше суграђане да искористе могућност да такав отпад бесплатно одлажу у контејнере који су томе намењени.

Они којима је лакше да крупни отпад остављају поред контејнерских места у стамбеним блоковима и тако креирају дивље депоније потребно је да знају да је такво понашање кажњиво законом и да Комунална полиција и инспекције на терену редовно кажњавају новчано несавесно одлагање отпада.

Проблем са одлагањем крупног и кабастог отпада, као и грађевинског шута, имамо на територији целог Новог Сада. ЈКП “Чистоћа” због тога свакодневно ангажује додатне екипе које обилазе град и околину. Проблем је вишеструк – када крупног отпада има на много локација, у одређеним сменама радници на одношењу смећа морају да прекидају редовни посао и раде на његовом одношењу. Даље, то прави и додатне трошкове, а може да доведе и до материјалне штете, уколико се на дно обичних контејнера одлажу џакови са шутом и другим тешким материјалом. Када такав садржај доспе у камион-аутосмећар, неретко долази до хаварија на хидрауличном систему контејнера.

Надамо се да ће наши суграђани позитивно реаговати на овај апел и искористити прилику да смеће одлажу тамо где је то и предвиђено.