Апел за очување чистоће Новог Сада

 

Због великог броја дивљих депонија, које немарни грађани праве свакодневно, ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад, апелује на грађане да се понашају савестно и не нарушавају хигијену нашег града. Позивамо Новосађане да нам помогну у очувању животне средине и чистоће нашег града!

– Свакодневно уклонимо мале депоније са око 40 локација широм града, што је годишње близу 11.000 кубика смећа.  Апелујемо на грађане да се уздрже у одлагању отпада тамо где му није место. Немојте остављати крупни, кабасти отпад, стару санитарну опрему ни шут у контејнер за комунални отпад, поред контејнера или на јавној површини већ у велики контејнер за крупни отпад који можете изнајмити у нашем предузећу или сачекати акцију организованог постављања таквог контејнера од стране нашег предузећа. Такође, такав отпад можете однети на Градску депонију где је пријем бесплатан а простор где се истовара приступачан. – поручује Владимир Зеленовић, директор ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад.

Поред тога, позивамо грађане да  кућни отпад одлажу у контејнер за комунални отпад, а не поред контејнера, у корпу за ситан отпад или на јавној површини.

Акције уклањања дивљих депоније се одвијају свакодневно, о чему сведоче фотографије које можете погледати на нашем сајту и фејсбук страници.