Апел грађанима: Немојте правити дивље депоније

Јавно комунално предузеће “Чистоћа” апелује на грађане Новог Сада да кућно смеће и сав други отпад одлажу на места која су за то предвиђена и тако нам помогну у одржавању јавне хигијене у Новом Саду и околини.

– Сваке године на територији Новог Сада уклонимо више хиљада дивљих депонија. Говоримо о хиљадама кубика смећа. Редовно апелујемо на суграђане да их не праве и да смеће одлажу у контејнере и друге посуде намењене за то. Нажалост, још увек има оних несавесних, који се о такве апеле оглушују и који угрожавају своју околину. Свакодневно радимо на томе да град одржавамо чистим и уредним и у том послу очекујемо помоћ Новосађана – изјавио је директор ЈКП “Чистоћа” Владимир Зеленовић.

Такође, молимо суграђане да кесе са кућним смећем не одлажу у корпе за отпатке, које су намењене за бацање ситног отпада, пикаваца, мање амбалаже и сл. Уколико се кесе са смећем одлажу у корпе, уместо у контејнере, оне се моментално загушују и око њих се такође праве мини-депоније.

Широм Новог Сада контејнерска мрежа је обновљена, а смеће се односи редовно и ажурно у три смене на територији града и приградских насеља. Контејнерска места се континуирано сређују и перу, а степен јавне хигијене је подигнут на највиши могући ниво.

Верујемо да ће наши суграђани услишити овај апел и да ће дивљих депонија у Новом Саду убудуће бити све мање.